Ecologische zwembaden

Een strak design zwembad met kraakhelder zwemwater op een natuurlijke manier? Het kan. Ingenieurs van LilyPond hebben een ecologisch zwembad ontwikkeld welke qua verschijningsvorm niet onderdoet voor een gewoon zwembad. Het gebruikt echter geen chloor of andere irriterende chemicaliën. Het technische onderdeel bij een ecologisch zwembad is wat uitgebreider dan bij een zwemvijver het geval is. Bij het ecologisch zwembad blijft de plantzone beperkt tot het plantfilter en wordt meestal geen waterleliezone geïntegreerd. Hierdoor is er meer ruimte voor architectonische elementen. Van hardstenen randafwerking en designterras tot aansluiting op de architectuur van uw woning of badhuis.

Zwemmen in warm water

De ecologische zwemvijver en het ecologische zwembad kunnen beide prima worden bijverwarmd. Op deze manier kunnen we het zwemwater in de zomer constant boven de 20 graden houden en bovendien het seizoen verlengen: in het voorjaar is het water eerder warm en in het najaar blijft het langer warm. Voor het verwarmen gebruiken we de laatste jaren de duurzame warmtepomptechniek. Deze gebruikt de warmte uit de lucht om het zwemwater op te warmen.

Veel van onze zwemgelegenheden worden hier tijdens de aanleg al van voorzien maar in een later stadium kan het ook nog. De warmtepomp ontrekt de warmte direct uit de lucht. Voor alle mogelijkheden bekijkt u onze warmtepompbrochure.

Voordelen Warmtepomp:

  • De meest milieuvriendelijke en energiezuinige manier om een (natuurlijk) zwembad te verwarmen.
  • Verwarmt het zwemwater ook als de zon niet schijnt.
  • Eenvoudige bediening.
  • 20% van de benodigde energie is elektra dus 80% van de energie (warmte) wordt geleverd door de natuur! (uit de buitenlucht).
LilyPond Ecologisch Zwembad Veluwe

Adres

LilyPond B.V.
Nudepark 156
6702 DX  WAGENINGEN

Zwemvijver van het jaar 2018 »

Contact

T (0317) 20 20 30
M 06 17 15 27 17
E info@lilypond.nl

© 2018 LilyPond